söndag 21 december 2008

Mjuk Pepparkaka m mandel & lingon

Ljuvlig vinterdag hos oss!
Njuter av ledighet, har aldrig varit ledig och njutit så mycket som nu!
Att kunna vara med barn & familj och att kanske...

...Baka en mjuk Pepparkaka!
Juligare blir det inte...



Vispa 3 ägg pösigt med 2,5 dl strösocker. Tillsätt 50 gram smält smör, 1 dl gräddfil el filmjölk, 1 dl lingonsylt, 3,5 dl vetemjöl, 1 tsk bikarbonat, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker och en påse pepparkakskryddor. ( Eller 2 tsk vardera av malen nejlika, ingefära, kanel o kardemumma)
Häll i smord hålform som är bröad med flagad mandel.
Grädda i 175 grader ca 35 minuter, låt svalna innan du stjälper upp kakan.

Vill du göra det festligare kan du med fördel servera kakan med lingongrädde.
Vispa grädde, blanda i ett par matskedar lingonsylt och 1 tsk vaniljsocker.

Lycka till!
Trevlig 4e advent!
Lisbeth

5 kommentarer:

rosenskära sa...

Mjuk pepparkaka är nostalgi, nybakad i farmors kök med ett stort glas mjölk!

Ser på småbilderna att du varit på Sardinien - är det så fantastiskt som alla säger eller fantastiskt MEN dyrt!?

Kram/Lena (Som slängde de j-a mandelmsslorna!)

En Doft Av Lavendel sa...

Håller helt med, mjuk pepparkaka är nostalgi =) Å sååå gott!!!

Just nu snöar det här, så nog får vi en vit jul i år =)

Du har något att hämta inne hos mig :)

GOD JUL!!!
Kraaam / Benita

Guldkant På Livet sa...

Oj, här är det rena kakfabriken, som i tomteverkstan, men kakorna få ett OK på sig i stället för baken på dockan: ) Lingongrädde, va vintrigt, juligt och gott det lät till den kakan! Vi får hoppas at snön ligger kvar så där vackert även om ett par dgr! Mari.

Jennie sa...

Om inte det här hör till julen så vet jag inte vad! Ljuvligt gott är vad det är! :-)

TEFROSSA sa...

Hej!

Vilken härlig blogg! Kunde inte låta bli att printa ut några recept...

Du får hemskt gärna besöka min blogg, www.tefrossa.blogspot.com, som handlar om livet och min tebutik TEFROSSA!

Kram,
Lena