tisdag 23 december 2008

De godaste Saffransbullarna med vit choklad & pinjekärnor!

Så helt underbart ljuvliga saffransbullar!
Med en god fyllning med vanilj, vit choklad och pinjekärnor..
..helt oemotståndliga!


100 gram smör smältes och värmes med 5 dl mjölk och 1 pkt saffran till fingervarmt. Häll degspadet över 1 pkt jäst ( 50 gram), 1 tsk salt och 1 dl strösocker.
Rör tills jästen löst sig...
Tillsätt ca 12 dl vetemjöl.
Jäs till dubbel storlek.


Kavla ut till en rektangel, bred över en fyllning av 100 gram smör, 1 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 100 gram hackad choklad och 1 dl pinjekärnor.
Vik degen dubbel och skär smala remsor, forma till knutar eller egen önskad form.


Jäs ca 20 minuter.


Grädda i 225 grader ca 10-12 minuter. Låt svalna och sikta florsocker över.
Blir ca 20 små bullar eller 12 STORA!


Mumsa på och NJUT!
Lisbeth


Sexåringen hugger in på bullarna...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, har gjort den underbara vita choklad fudgen med pistage nötter i flera omgångar och skall ge bort till familj och vänner i julklapp. Enda nackdelen var att den är så oemotståndlig att det var ganska många bitar som slank ner i min egen mun under tiden jag skar upp och la bitarna i papper!!!Ett tips till de som vill göra receptet, om man inte äter fudgen anska omgående funkar den bättre utan nötter, de blev lite sega vid förvaring i kyl.
Tack för en fin och användbar blogg och GOD JUL!
Elisabet

Hjärtat Mitt sa...

De låter verkligen jättegoda!
Hoppas att ni har haft en underbar julafton.

Kram Mari i Marieholm

Martine sa...

Det ser helt uimotståelig ut!!Utrolig mye spennede du har her!:)