fotat av Mari / www.guldkantpalivet.blogspot.com
Så helt underbart ljuvliga saffransbullar!
Med en god fyllning med vanilj, vit choklad och pinjekärnor....helt oemotståndliga!
100 gram smör smältes och värmes med 5 dl mjölk och 1 pkt saffran till fingervarmt. Häll degspadet över 1 pkt jäst ( 50 gram), 1 tsk salt och 1 dl strösocker.
Rör tills jästen löst sig...Tillsätt ca 12 dl vetemjöl.
Jäs till dubbel storlek.
Kavla ut till en rektangel, bred över en fyllning av 100 gram smör, 1 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 100 gram hackad choklad och 1 dl pinjekärnor.
Vik degen dubbel och skär smala remsor, forma till knutar eller egen önskad form.Jäs ca 20 minuter.
Grädda i 225 grader ca 10-12 minuter. Låt svalna och sikta florsocker över.
Blir ca 20 små bullar eller 12 STORA!Mumsa på och NJUT!
Lisbeth Sexåringen hugger in på bullarna...
3 kommentarer:
Hej, har gjort den underbara vita choklad fudgen med pistage nötter i flera omgångar och skall ge bort till familj och vänner i julklapp. Enda nackdelen var att den är så oemotståndlig att det var ganska många bitar som slank ner i min egen mun under tiden jag skar upp och la bitarna i papper!!!Ett tips till de som vill göra receptet, om man inte äter fudgen anska omgående funkar den bättre utan nötter, de blev lite sega vid förvaring i kyl.
Tack för en fin och användbar blogg och GOD JUL!
Elisabet
De låter verkligen jättegoda!
Hoppas att ni har haft en underbar julafton.
Kram Mari i Marieholm
Det ser helt uimotståelig ut!!Utrolig mye spennede du har her!:)
Skicka en kommentar