söndag 28 juni 2009

Chokladrutor med nöt & kokostosca



Smaskig chokladruta
toppad med en god
tosca med hasselnötter & kokos!

Vispa 4 ägg pösigt med 2,5 dl strösocker. Tillsätt 150 gram smält smör, 1 dl mjölk, 4 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 1 msk bakpulver och 1 dl kakao. Blanda allt väl.
Häll i bakpappersklädd långpanna.
Grädda i 10 minuter i 200 grader.

Koka under tiden ihop; 100 gram smält smör, 1 dl kokos, 1 dl hackade hasselnötter, 3 msk sirap, 1 dl strösocker och 1,5 dl vispgrädde. Låt stå och sjuda under tiden som kakan gräddas...

Häll över toscan över kakan, grädda i ca 5 minuter till i 200 grader.

Ska få färg, men får gärna vara lite kladdig när du tar ut den...

Lycka till!

Lisbeth

6 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Choklad + hasselnötter och kokos! JA TACK! Så himla smaskigt. På figuren kan jag tänka någon annan dag *ler*

Kram Jenny

anemonen sa...

Mumsigt det där. Jag får ta och testa en dag när det är svalare.

Kamilla sa...

Jag tror jag har dött och kommit till kakhimlen :D
Underbara recept!!!

n o r d i n g å r d e n sa...

Kokostosca, HUR gott låter inte det!?

Mail på väg... Mari.

Anonym sa...

Det vattnas i munnen på mig :)

Kram Åsa

Birgitta sa...

Hej
En kladdkaka blir det idag. Precis lagom mycket att baka idag.
Den ser så god ut.
Ha det gott.
Kramis Birgitta