Smaskig chokladruta
toppad med en god
tosca med hasselnötter & kokos!
Vispa 4 ägg pösigt med 2,5 dl strösocker. Tillsätt 150 gram smält smör, 1 dl mjölk, 4 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 1 msk bakpulver och 1 dl kakao. Blanda allt väl.
Häll i bakpappersklädd långpanna.
Grädda i 10 minuter i 200 grader.
Koka under tiden ihop; 100 gram smält smör, 1 dl kokos, 1 dl hackade hasselnötter, 3 msk sirap, 1 dl strösocker och 1,5 dl vispgrädde. Låt stå och sjuda under tiden som kakan gräddas...
Häll över toscan över kakan, grädda i ca 5 minuter till i 200 grader.
Ska få färg, men får gärna vara lite kladdig när du tar ut den...
Lycka till!
Lisbeth
6 kommentarer:
Choklad + hasselnötter och kokos! JA TACK! Så himla smaskigt. På figuren kan jag tänka någon annan dag *ler*
Kram Jenny
Mumsigt det där. Jag får ta och testa en dag när det är svalare.
Jag tror jag har dött och kommit till kakhimlen :D
Underbara recept!!!
Kokostosca, HUR gott låter inte det!?
Mail på väg... Mari.
Det vattnas i munnen på mig :)
Kram Åsa
Hej
En kladdkaka blir det idag. Precis lagom mycket att baka idag.
Den ser så god ut.
Ha det gott.
Kramis Birgitta
Skicka en kommentar