onsdag 25 november 2009

Bär & Mandelflarn!

Lätta och framförallt snabba
wienerbröds-
bakverk!
Ta de frysta bär du har, och skippa mandel om du är allergisk!
Tina upp en förpackning med ca 5 plattor smördeg. Dela plattorna i två eller tre delar...det blir då 10-15 st bakverk.
Skåra varje ruta runt kanterna, som en ram...de höjer sig bättre i ugnen då. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Blanda ca 1,5 dl frysta bär med 1 tsk potatismjöl och 1 msk florsocker.
Fördela på vardera ruta.
Riv mandelmassa grovt, ca 100 gram går åt. Strö över, om du vill även lite flagad mandel eller pinjekärnor kanske.
Grädda i 225 graders ugn till fin färg. Det tar ca 12-15 minuter.
Låt svalna.
Florsocker siktas över...
...kondisfina bakverk är klara!!!
Lisbeth

5 kommentarer:

Sara sa...

Hittade din blogg för ett tag sedan och den har gett mig så mycket bakinspiration! Stort tack för att du delar med dig av dina fantastiska recept.

Vänligen

Sara

Humlina sa...

Hej du goa bagerska i din väldoftande bagarstuga.
Idag ska jag äntligen prova att baka "dina" havrekakor med vitchoklad i.
Njut dagen och ett varmt saffransdoftande tack för din inspirerande sida..tänk jag som inte bakat på evigheter har tack vare din sida fått lusten och kreativiteten för bakandets konst tillbaka Kram

Lisbeth sa...

Tack snälla ni!
Ha en skön advent!

Lisbeth

Nordingården sa...

Ja, nog var de kondisfina allt! Så gott! Hallå där, kom hem i natt. Mail och nytt blogginlägg kommer i morg! Mari.

bakmammorna sa...

jättefina!! och de låter goda också...mmm..