lördag 7 november 2009

Farin & nötbröd!

Goda matbrödsbullar
med farinsocker för smaken och färgens skull!
Lös upp 50 gram jäst i 2,5 dl fingervarm mjölk och dito 2,5 dl vatten. Blanda ner 50 gram rumsvarmt smör tillsammans med 2 tsk salt, 3 msk farinsocker, 2 dl hasselnötter eller valnötter. Rör ner 6 dl rågsikt och 5-6 dl dinkelmjöl. degen får gärna vara lite lös för saftigare bröd.
Låt jäsa i 40 minuter.
Baka ut ca 20 bullar.
Jäs på plåt i ytterligare 30 minuter.
Grädda i 12-14 minuter i 225 grader.
Gott med keso och gurka i en stor hög;)
Lisbeth


8 kommentarer:

Gittan sa...

Hejsan!
Låter otroligt gott!! Ska ge det här receptet till mamma också. Hon har fått en massa valnötter av sin tyska sommargranne. Ska passa på att tigga lite valnötter av henne till en sats i alla fall, hon fick så mycket!!
Kramizar//Gittan

Monkan sa...

Det verkar vara ett kanonrecept, jag bakar mycket bröd och bullar själv så nya recept är välkommet

lovefriidrott sa...

Hejsan i stugan
hittade hit via sara Livet på berget,,,,suck vilken jammi jammi blogg. Jag som älskar att baka. Jag länkar dig BUMS!!!!
Här ska provas recept vill jag lova


ha en fortsatt trevlig lördag
Kram Sari

Smått å Gott sa...

Mmmm så gott det låter! Alla ingredienser finns hemma så det kan va ett bra alternativ till frukostbröd i morgon bitti. Må så gott. //Maria

Unknown sa...

Vilken ljuvlig blogg, behöver inte baka, går bara till denna blogg, och känner doften av nybakat bröd.
Vilka bröd! Fina bilder!
/Margaretha

Lilla huset på prärien sa...

Perfekta fars dags bullar! :)

Lisbeth sa...

Tack kära ni!
Ha en skööön söndag!
Lisbeth

Malin sa...

Bakade dem i onsdags, blev jättegoda! Tack för receptet!