måndag 9 november 2009

Limemarängpaj!



En marängpaj
är alltid gott!
Här med lime istället för citroncurd...

Gör en god pajbotten!
Blanda 125 gram rumsvarmt smör med 3 dl vetemjöl, 1 äggula, 1 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker.

Tryck ut degen i en springform. Förgrädda i 15 minuter i 200 grader.
Blanda 3 dl vatten, 6 msk maizenamjöl, saft av 4 limefrukter och 1,5 dl strösocker i en kastrull. Koka upp under omvispning.

Dra från värmen och blanda ner 3 äggulor, skalet av limefrukterna och 100 gram smör.
Dra tillbaks på eftervärmen och blanda runt. Rör sedan till smöret smält.
Låt svalna något.

Vispa de 4 äggvitorna till hårt skum, tillsätt 1,5 dl strösocker och vispa lite till.
Häll limecurden i det avsvalnade pajskalet. Bred ut marängsmeten ovanpå.

Grädda i 150 grader i 15 minuter.

Låt kallna.

Funkar jättebra att göra dagen innan den ska avnjutas. Låt då stå i rumstemperatur under natten. I kyla vattnar den ur för mycket och blir blöt i botten.

Syrligt och alldeles
UNDERBART!

Lisbeth





3 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Mmmm maräng, det som jag älskar!!!! Grattis än en gång till Willekillen! Vi hörs, Mari.

Anonym sa...

Ser och låter väldans gott!

Karin
Rosa maränger.blogg.se

anne sa...

Mamma Mia!!! Vilken skattkammare din blogg är!!! Jag får lust att göra en "Julia and Juliet"!!!!!!