måndag 23 november 2009

Solros och Äppelbröd!

Saftiga bröd med goda rostade solroskärnor.
Och litet rivet äpple smakar bra i...
Lös upp 1 pkt jäst i 5 dl ljummet vatten. Tillsätt 1 msk honung, 2 tsk salt, 2 msk matolja och 2 st fina äpplen, grovt rivet.
Blanda ner 1 dl rostade solroskärnor, 2 dl havregryn och ca 9-11 dl rågsikt.
Gärna så lös deg du klarar, blir saftigare då.
Låt jäsa i ca 40 minuter.
Ta upp och knåda på bakbordet. Tillsätt dock inte så mycket mer mjöl.
Rulla degbitarna i lite solrosfrön och lägg på plåtar, det blir ca 10-15 st bröd.
Jäs i ytterligare 25 minuter.
Grädda i ca 12 minuter i 225 grader.
Gott till kvällsfikat
med en god ost och lite källarrökt skinka kanske...
Lisbeth