söndag 29 november 2009

Rågkrossbröd med russin!

Saftiga och goda brödkakor...
Kan varieras i all oändlighet!
Här med russin till alla julens goda ostar!

Koka upp 3 dl vatten och 2 dl rågkross. Låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt 3 dl kallt vatten, så får krossen fingertemperatur.
Lös upp 1 pkt jäst i en degbunke tillsammans med degspadet/krossblandningen.
Tillsätt 2 tsk salt, 2 dl russin, 2 msk matolja och blanda även ner 10-11 dl rågsikt.
Blanda väl.

Låt jäsa i 40 minuter.

Baka ut ca 6 st stora brödkakor.
Jäs på plåtar i ytterligare ca 25 minuter.

Grädda i 225 grader i ca 12-15 minuter.

Njut nybakat eller frys in till framtida
behov...

Lisbeth