tisdag 16 december 2008

Hallon & marsipankaka/muffins


En så god syrligt söt kaka med bittermandelton..
Är lite av min favoritsmak/doft.
Barndomsminnen i form av mammas mandelkubb & skolans Björnklister kanske...

Vispa 125 gram rumsvarmt smör med 2,5 dl strösocker poröst. Tillsätt 2 ägg, 1 tsk vaniljsocker, några droppar bittermandelessens, 3,5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 1 dl mjölk. Blanda precis ihop.

Häll i en smord springform, alternativt ca 12 stora muffinsformar i muffinsplåt.

Strö över rikligt med frysta hallon, flagad mandel och tryck ner hackad mandelmassa över hela kakan/i alla muffinsarna.

Grädda ca 35 minuter för kakan alternativt ca 20 minuter för muffinsarna. 175 grader.


Grädde är ju underbart gott till förstås...

Lycka till!
Lisbeth

2 kommentarer:

Jeanette sa...

Mums, mus och åter mus.
Åh vilka skapelser du gör!
Hoppas ni hittar ett mysigt ställe på er lilla resa...
//Jeanette

rosenskära sa...

Undrar om mina saffransbullar är lika goda som dina, tror knappt det...?

Jag har en utmaning till dig, om du vill...?

Lena