måndag 1 december 2008

Passionsfruktkaka

Passionsfruktskaka!

En len frisk kaka med ett krämigt innehåll...

...mångas favorit

Gör ett mördegsskal.

Blanda 125 gram rumsvarmt smör med 3 dl vetemjöl, 3 msk strösocker, 1 tsk vaniljsocker och 1 ägg. Tryck ut i en mjölad springform.

Ställ kallt en stund.

Vispa 3 ägg med 2 dl strösocker pösigt. Tillsätt 1,5 dl vispgrädde, saft och skal av en lime, innehållet i 3 passionsfrukter och 2 msk vetemjöl. Blanda väl.

Häll äggsmeten i skalet och grädda i ca 160 graders ugnsvärme ca 45 minuter. Ska dallra lite, den ska nämnligen vara lite krämig inuti..

Låt kallna. Dekorera med några till passionsfrukter samt florsocker..Vackert!

Mums med vispad grädde!


Smaklig spis!

Lisbeth






4 kommentarer:

rosenskära sa...

Jag ÄLSKAR passionsfrukt, men har bara ett recept med paj!

Lena

Jeanette sa...

Psssst du har något att hämta hos mig, vänta bara fem minuter...
//Jeanette

Anonym sa...

Pust, nu har jag suttit uppe halva natten och kopierat alla recept! Varenda ett låter som ljuv musik i mina öron och snålvattnet rinner. *fniss*

Saknar några recept på era ljuvliga matbröd med påhittiga fyllningar. Ser att nåt recept är med i kakboken i alla fall!

Lisbeth och Leila är mina idoler!

Kram,
Lottis i Avesta

Lisbeth sa...

Oj, att jämföras med en sån kvinna... Tack! Och lycka till med bakningen.
Matbröd blir när jag har tid att mäta vad jag häller i. Med mjölmångd osv...