Valnötter här, man kan naturligtvis ta hasselnötter, pekannötter eller mandlar...
Smält 75 gram smör och tillsätt 5 dl mjölk. Värm degspadet till fingervarmt. Tillsätt 1 påse (0,5 g) saffran.
Häll över spadet över 1 pkt jäst (50 gram) i en degbunke. Tillsätt 1 tsk salt, 1 dl strösocker och ca 12 dl vetemjöl. Blanda till en jämn deg, den ska vara lite lös.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Baka ut till en avlång rektangel, bred på en blandning av 100 gram grovhackade nötter, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl strösocker och 100 gram halvsmält smör.
Rulla ihop från långsidan till en rulle. Kapa av bitar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt med snittytan uppåt. Jäs ca 20 minuter.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda 225 grader ca 10-12 minuter.
Det blir ca 20 mindre bullar av degen...
Saffran är så gott i alla andra fomer än traditionella lussekatter, tycker
Lisbeth
3 kommentarer:
Nær ska saffranet i!?
Hallo
Va och fikade hos er i söndags och vill bara hälsa att hallonmuffins med marsipan var suuuuupergod.
Är det svårt att göra dom?
Ha det så bra
Kram Liselotte
Hej hopp!
Är det skönt nu att bara få vara?
Visst är saffran en gudomligt god krydda, mmm säger jag, älskar den både i mat & bak.
För att inte tala om saffransglass, men som tyvärr är så himla svårt att få tag i här omkring. Åt det senast när vi var till Visby.
Önskar dig en mysig helg!
Snöiga kramar från Benita
Skicka en kommentar