Det är något nostalgiskt över det också!
Lätt snabbt och gott dessutom.
Vispa 4 ägg pösigt med 2,5 dl strösocker.
Tillsätt 1 msk vaniljsocker, 1 dl potatismjöl och 2 tsk bakpulver.
Blanda ordentligt.
Häll upp i stor långpanna klädd med bakplåtspapper, grädda i 200 grader ca 10-12 minuter.
Stjälp upp på bakplåtspapper som sockrats. Dra av pappret.
Låt kallna.
Blanda 1 burk mascarpone, 1 tsk vaniljsocker och 1 dl florsocker med sked till en bredbar fyllning.
Bred på den svalnade rulltårtan.
Bred på en god sylt ( jag tog drottningsylt idag...) i ett tunt lager på mascarpone fyllningen.
Rulla ihop från långsidan.
Låt stå till sig en liten stund i kylen!
Friskt och gott, lite lättare än med smörkräm.
Njut!
Lisbeth
5 kommentarer:
Å så underbart med en blogg som delar ut recept! Undervisar i hemkunskap till vardags och kan inte få nog av nya recept. Kommer gärna tillbaka!
Kram Linda
hej!
Om jag skulle baka allt gott man läser här så skulle jag rulla ut genom dörren!
Vet inte om jag frågat dig om det är ok att länka?
Gott Nytt År!
Kram Tulipa
Tack för alla de goda recepten.
Gott Nytt år!
Kram Brita
o vad gott.. den ska jag prova i möra.. kram o gott nytt år..
önskar skorpan
Den lät verkligen god....
Tack för i år och riktigt Gott Nytt År önskar jag dig kompis, ett år som blir bra, kantat med lite bakning också förstås: )
Ha en trevlig kväll så hörs vi. Mari.
Skicka en kommentar