Lent, mjukt och GOTT.
Smält 125 gram smör, smula ner ca ett halvt paket digestivekex. Bred ut i en pajform och grädda ca 10 minuter i 175 grader. Låt svalna något.
Vispa 3 ägg med 1,5 dl strösocker en kort stund, blanda i 1 tsk vaniljsocker, 1 ask phildelphiaost naturell (200gram). Blanda väl. Häll ovanpå den avsvalnade kexbotten. Smält 100 gram mörk Marabou eller blockchoklad tex i micron. Ringla chokladen över cheesecaken.
Grädda i ca 40 minuter i 150 grader. Ska precis stanna.
Vispa 3 äggvitor till hårt marängskum, vispa ner 1 dl strösocker och vispa lite till. Rör i 50 gram mandelspån. Bred marängen över cheesecaken och grädda ytterligare ca 10 minuter på 150 grader.
Låt kallna innan servering.
Lycka till!
Lisbeth
6 kommentarer:
Hallo
Är det din vovve som är på bilden till höger? De var det häftigaste jag har sett...söööt.
Vill bara tacka för alla goda recept du lägger ut på bloggen, har bakat flera utav dem.
Du har så himla fina bilder...
Ha det så bra
Kram Liselotte
Mmm... smaskigt! Jag som gillar Tigerkaka i vanliga fall :)
Kram Jenny
1254g smör?????? Blev kanske fel där!
Hej på dej!
Å den här ska få pryda mitt julbord. Den ser makalös ut! Ska göra ett försök att komma förbi och fika imorrn, Wilma och jag ska ha en mysdag med bad på Lugnet och vad passar då inte bättre än en fika hos dig. Må så gott. // Maria
Hej alla...
Ja det ska inte vara 1254 g smör!!! Nog för att riktigt smör är gott! Men ...Nja...
Vi hörs och ses.
Tack snälla för alla fina kommentarer!
Och nej, vovven är inte min, men så känner jag mig nu!
Kram!
Men då får du lycka till med sista helgen och hoppas den går som "smort"....hi,hi. Tänk va du ska njuta sen av lååååånga morgnar och eget pyssel......kanske! Igen lycka till och kram/ Eva-Mari
Skicka en kommentar