lördag 21 november 2009

Saffrans & Apelsinkaka med Äpple


Saffran ska man unna sig,
åtminstonde den mörka årstiden...
Den smaksättningen gör mig lycklig
iallafall!
Härliga smaker med apelsin & äpple
i den här kakan!

Vispa 3 ägg pösigt med 2,5 dl strösocker. Tillsätt 200 gram smält smör blandat med 1 pkt saffran och 1 dl mjölk.
Vispa lite till. Blanda ner 3,5 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker, saften och skalet från 1 stor apelsin och 2 tsk bakpulver.
Blanda allt väl.
Häll smeten i en springform.
Skär 1 stort äpple i klyftor som du strör över lite farnsocker och placerar ut över kaksmeten.
Grädda i 175 grader i 35 minuter.

Låt svalna lite innan du stjälper upp den.

Gott precis rakt upp och ner...

Lisbeth

6 kommentarer:

Lotta Th sa...

Hej :-)
Hjälp jag hinner inte med alla läckra bakverk du lägger upp här haha. Nyss hemkommen från affären med saffran (igen :-)) o mandelspån har du minsann hunnit baka en annan saffranskaka haha. Men nu testar jag den du har haft här i flera dagar och samtidigt tackar jag dej ( o mina söner gör oxå det) för nya helt fantastiska recept.
Kram/ Lotta

bakom berget sa...

Men du!!! Vilken blogg jag har hittat...Som att gå på kondis. Jag lägger till dig på min lista. Nu måste jag läsa vidare Mmmmm...
Kram Åsa.

Smått å Gott sa...

Så gott med saffran!! Måste köpa lite. Ska nog baka de där du har på den stora bilden. Annars har kolakakorna blivit favoriter här hemma. Killarna är gärna med och hjälper till =) Må så gott. Kram Maria

Anonym sa...

Hvor mye er 1 pkt saffran. Er det en hel pose. Hilsen amatør

Lisbeth sa...

Hej!
1 pkt saffran är för det mesta 0,5 gram...Dyra frön! Men sagolik smak!

Må gott.
Lisbeth

Anonym sa...

Jag fullkomligt ÄLSKAR din BLOGG! Kepp up the good bakande :D