onsdag 12 november 2008

Hallontoscakaka

Smaskig saftig Hallontoscakaka!

Så gott med friska hallon mot den knäckiga mandeltoscan.


Vispa 3 ägg med 2,5 dl strösocker pösigt.

Tillsätt 100 gram smält smör. Rör ner 2 tsk bakpulver, 3 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker och 0,5 dl mjölk.

Blanda väl.

Häll i smord springform, strö över ca 2 dl frysta hallon och grädda i ca 35 minuter.

Gör under tiden en mandeltoscasmet...

Smält 100 gram smör, blanda ner 100 gram mandelspån, 1,5 dl grädde, 1 dl strösocker och 2 msk vetemjöl. Rör ihop allt på svag värme.

Bred ut över den nästan färdiggräddade kakan. Ställ in i ca 10 minuter ytterligare, eller tills toscan fått fin färg.

Garnera med hallon!


Mums!


Lycka till!

Lisbeth



3 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Guud så gott! Men vart gör ni av alla kakor??! Ni kan väl inte äta upp dem alla för då had eni väl rullat fram *ler*

Kram Jenny

Lisbeth sa...

Hej!!!
Jodu här smaskas... men inte alltid! Driver ju cafe ett tag till och då säljs kakorna där, men sen blir det antagligen ständig kakbuffet för släkt och vänner???
Synd att du bor så långt bort, annars hade du kunnat svänga förbi och ta en smakbit!
Må gott! Lisbeth

Anonym sa...

Hej Lisbeth!
Hittade din blogg idag och jag är helt lyrisk :)
Jag bara älskar att baka och en dag vill jag ha min egen lilla bagarstuga. Skulle göra vad som helts för att ha ett ställe som ditt, jag hoppas att det blir min tur någon gång :)
Det verkar så otroligt kul att tillfredställa människor med nybakta bakverk, för det är ju något som typ alla verkligen uppskattar, eller hur?