Det är aldrig fel...
Är ju laktosfri om du avstår från toppingen...
Så här gör jag;
Vispa 2 dl farinsocker, 1 dl strösocker och 2,5 dl matolja (ej olivolja) en liten stund. Tillsätt 4 st ägg och vispa det pösigt. Blanda i 1 tsk kanel, 2 tsk kardemumma, 2 tsk bakpulver, 1 tsk bikarbonat, 4 dl vetemjöl och ca 3 dl finrivna morötter. Blanda allt väl och häll i smord (med matolja) stor springform.Strö över rikligt med valnötter. ( Det går alldeles utmärkt att hoppa över nötterna om du vill det!)
Grädda i 175 grader i 50 minuter ca.
Gör en topping medan kakan kallnar.
Vispa 75 gram rumsvarmt smör med 200 gram phildelphia naturell färskost, tillsätt ca 2,5 dl florsocker och 2 tsk vaniljsocker. Klicka, bred eller spritsa ut på kakan och dekorera med valnötter.
Kakan är lika god med grovriven Zucchini eller finriven rå rödbeta.
Rena hälsokosten!
Lycka till!
Lisbeth
8 kommentarer:
Oj, den ser ju helt fantastiskt god ut!
Tack för din kommentar hos mig! :)
mums! Ser inte helt fel ut. bra att ha nått att göra till helgen!! Nu har jag fått upp farten med att baka. Må så gott. Kram Maria
mums! Ser inte helt fel ut. bra att ha nått att göra till helgen!! Nu har jag fått upp farten med att baka. Må så gott. Kram Maria
mumma va gott// den gillar jag.. ha de bra.. kram f k.h.
Bara att suga åt sig av bilderna och dina recept - smarrigt...
Kramis/Annelie
Hej!dom där saffransbullarna med vit choklad och pinje..är receptet hemligt eller finns det med i kakboken?? Ser så himla goda ut!
/Vänliga Hälsningar L
Ps!Även morotskakan är otroligt frestande !
morotskaka är en av mina favoriter. den här bloggen är oxå en favorit - är in titt som tätt och ser om jag hittar någe gott
trevlig lördagskväll
Tack snälla ni för glada tillrop!
Jätteroligt att få respons på recepten...
Sköt om er!
Lisbeth
Skicka en kommentar