Vännen Maria kommer på middag och får en pepparkaksstjärna
till sin chokladfudge!
Smält 40 gram smör i en tjockbottnad kastrull, rör ner 1 burk kondenserad mjölk (297 gram), 4 dl strösocker. Koka upp under ständig omrörning. Sjud under omrörning ca 5 minuter. Lägg i 200 gram vit blockchoklad, 1 tsk vaniljsocker och 100 gram skalade pistagenötter.
Rör tills det smält.
Häll i tex en avlång bakform klädd med bakplåtspapper. Bred ut ett jämnt lager. Ställ i kyl eller frys några timmar.
Skär i munsbitar.
Fina att slå in i cellofan och ge till adventspresent
eller julklapp!
Mums!
Lisbeth
10 kommentarer:
Oj så gott!...och den där saffransrullen nedan ser ju supergod ut!..usch va du frestas! :)
Mmm... låter smaskigt! Men jag är ju svag för mörk choklad... går det att byta till sådan? Typ 70 %...?
Kram Jenny
Hjälp vad gott det lät, måste kanske ta ledigt från jobbet snart och prova på att baka dina verk!
Mums!!!
Kram
//Jeanette
Hej Lisabeth!
Tusen tack för mycket trevlig kväll hos dig och den fina pepparkaksstjärnan! Mycket god middag och vilken underbar saffransrulle med honungsmascarpone samt vit chokladfudge med pistagenötter. Du är en pärla på att laga mat och baka! Jag kommer som vanligt på söndag morgon till stugan för lite frukost.
Stor kram Maria
Kram på er!
Prova m mörk choklad vet ja...
Det kan ju bara bli gott ;)
Vi ses Maria!
Trevlig helg på er!
Åhhh du har såå himla mycket gott alltså, jag blir tokig!! ;)
Kramisar
God morgon!
Ser lika gott ut som vanligt. Den där rödbetskakan?? Finns det möjligtvis recept på den med?
Må så gott. Kram Maria
Wow. den här ska jag göra så snart jag bara har tid. Vilket underbart recept för mig som älskar vit choklad.
Får jag låna din fina bild till min blogg också?
Kram Emma
De ÄR otroligt goda, tack: )Mari
Hej!
Blir det inte väldigt sött med 4 dl socker? för den kondenserade mjölken är väl redan sötad?
Skicka en kommentar