Här kommer ännu en god, lite kladdig kaka!
Den är glutenfri
(om man klarar Marabou Mintkrokantchoklad, deklareras att kan innehålla spår av vete...)
Kan göras med vanlig blockchoklad också, ta den du har...
Smält 150 gram smör, dra ifrån värmen och lägg i en 200 grams chokladkaka Mintkrokant.
Låt smälta ner. Blanda med 4 äggulor, 2 msk maizenamjöl och 1 dl strösocker. Vispa 4 äggvitor som du vänder ner i kaksmeten.
Smörj en springform, bröa med maizenamjöl. Häll i smeten och grädda i 150 grader ca 30 minuter. Den ska vara lite dallrig, stelnar efter när den svalnar. Den ska vara riktig kall när du tar den ur formen.
Så god med vispgrädde!
Lycka till!
Lisbeth
7 kommentarer:
Hej Lisbeth! Jag måste bara säga att jag älskar varenda inlägg du gör och blir så himla suuuugen att ställa mig och baka. Ska spara varenda ett recept!
Kram Jenny
Tack så mkt!
Vad kul! Lycka till!
Mvh Lisbeth
Oj, va den ser smarrig ut!...muuummms... :)
Och jag som älskar mintkrokant, gud va god den ska va!! Mari.
Och jag har precis bakat de där bullarna med muscovadosocker och förrutom att det bara blev 29 bullar så var de gudomligt goda. Kommer förbi till helgen och köper kakboken. Må så gott // Maria
Oj vad härligt! Just precis lagom fynd att baka till min väninna som present, dock med annan choklad. Tack!
Finns det nån möjlighet att beställa er kakbok till Finland?
Åh, så härligt att komma in till dig och läsa!
Kram Lallis
Skicka en kommentar