tisdag 25 november 2008

Saffranspaj med äpple & apelsin

Saffranstiden är här...
Lite oväntad kombo men så god, friskt och med mycket smak!
Gör en pajdeg.
125 gram rumsvarmt smör blandas med 3 msk strösocker, 3 dl vetemjöl och 2 msk grädde eller 1 ägg, till en deg.
Tryck ut i pajform och grädda skalet i ca 10 minuter, till lite färg, i 200 graders värme.
Gör under tiden fyllningen...
Vispa 2 ägg med 1,5 dl strösocker och 1 pkt saffran lite pösigt. Tillsätt 1 dl vispgrädde och 1 msk vetemjöl. Blanda i rivet skal av 2 apelsiner. Häll smeten i det förgräddade skalet. Skär 1 stort äpple i tärningar och strö över pajen. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Den ska precis stanna till.
Lite god vaniljglass till!
Perfekt!
Lisbeth

5 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Åhhhh vad gott! Jag har varit så dålig på att baka på sista tiden... grrr... Det är mannen som stått för allt bakande här - det har bakats matbröd o bullar för hela slanten. Inte illa det iofs. Jag käkar och njuter ;)

Kram Jenny

rosenskära sa...

Mmmm, låter gott med äpple och apelsin, gillar när det inte blir för sött!
Själv har jag faktiskt satt pepparkaksdegen ikväll. Ljuvliga dofter... Det var länge sen sist, men jag tog fram Anna Bergenströms beskrivning på Ekstas pepparkakor för det vet jag är bra. Nu får den vila till på torsdag så får jag väl blogga om baket sen!

Kram/Lena

rosenskära sa...

Hej igen Lisbeth!

Var just inne och läste hos Mari och lyssnade på radiointervjun där hon passade på att göra reklam för dig och dina goda bakverk. Har du hört att reportern sade att han inte visste att det fanns så goda bullar som dina med saffran, pinje och vit choklad?! Kul!

Nu ska jag maila tjejerna som gjort foldern och beställa den för så goda bullat måste jag också baka!

Kram/Lena

Anonym sa...

Nämen jisses så smarrigt!!
Den skall jag ge mig på till första adventsfikat, mums!
Tack så hemskt mycket för ännu ett ljuvligt recept!
Häls, Jennie.

Lillstuga sa...

Hej hej!! Testade din saffransrulltårta med honungsmascarpone igår och idag blev det saffranskaka, älskar saffran och dina recept är så enkla men ädå så lyxiga och helt underbart goda. Använde en bild från dig på stugan när jag skrev om dig, hoppas att det var ok.
Ha det jättebra!
Kram Anna