tisdag 24 mars 2009

Choklad & valnötssnurror med maräng

...det är INTE en pytonorm i en skål, som mina barn frågade...

Ett gott småkaksrecept som kräver lite mer
pyssel, men väl värt det extra knåpandet...
Lite Jitterbuggare, men ännu godare!

Vispa 150 gram rumsvarmt smör poröst med 2 dl florsocker, 1 ägg, 1 tsk vaniljsocker och 1 dl finhackade valnötter. Blanda ner 3 dl vetemjöl och 1 dl kakao. Blanda väl och låt ligga svalt en stund.
Vispa 3 äggvitor och 1,5 dl strösocker lätt i tex en glasskål, ställ den sedan över en kastrull med kokande vatten. Vispa vidare med elvisp över vattenbadet tills marängen blir lite varmare än fingervarmt.
Ta av och slå över marängsmeten i en kall skål och fortsätt vispa det "marängigt".

Kavla ut chokladdegen till en kvadrat ca 3 mm tjock. Stryk på marängsmeten över chokladdegen.
Rulla ihop och lägg i ett bakplåtspapper kallt en timme ca.

Skär drygt centimetertjocka skivor, grädda på bakplåtspappersklädd plåt. Blir ca 20 st kakor...
Grädda i 200 grader i ca 12 minuter.

Mmmm!
Blir lite godiskaka, och
det är ju aldrig fel!!

Lisbeth

4 kommentarer:

åsa sa...

jag hittade nyss din blogg, dina bakverk verkar supergoda! de här kakorna måste jag absolut testa att baka nångång!

Guldkant På Livet sa...

Jitterbuggare???? Tja, en annan är så kass i denna värld men jag är allt annat än kass på att vräka i mej, gud va gott det såg ut!!!!!

Vardagens guldkorn sa...

Pytonorm jo jag tackar jag =0)
Har precis avnjutit din citron och marängpaj, mycket smaskig och härligt frisk i smaken. Tusen tack!
Kram Linda

Vårt lilla röda hus sa...

Åh, du har en livsfarlig blogg, här får jag bara njuta av bilderna och känna dofterna... fast ibland struntar jag i vikten och bakar något smaskigt!! Dina saffransbullar med vit choklad och nötter har jag ätit hos livinglavidablanca.blogspot.com, hon är suverän att baka och bullarna var supergoda.

Snyft...

Hälsningar från sugna Eva-Mari