söndag 22 mars 2009

En vanlig god saftig sockerkaka!


En helt vanlig god, saftig och smakrik
sockerkaka kan jag ibland bli sugen på...
Ett bra recept kommer här!

Vispa 3 ägg pösigt med 3,5 dl strösocker, tillsätt rivet skal av 1 citron. Blanda i 100 gram smält smör, 1 dl mjölk, 4,5 dl vetemjöl och 1,5 tsk bakpulver.
Blanda väl.
Häll i väl smord sockerkaksform. (Jag gillar inte ströbröd, så jag smörjer rejält med smör istället...)
Grädda i ca 35-40 minuter i 175 grader.

Känn med sticka så den är klar.
Låt kallna i formen, så minskar risken att den går sönder.

Gott till en kopp te!
Jag är väldigt förtjust i grönt te med ingefära och citron,
så det tror jag det blir för mig...

Ha en skön söndag!
Lisbeth






9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Har precis tagit ut ett solrosbröd ur ugnen. Blev ett jättefint bröd (flöt ut lite) som ska avnjutas snart. Tack för ett bra recept och ha en fortsatt fin dag.

Unknown sa...

En enkel vanlig sockerkaka är gott och framförallt lätt att göra. Bra tips att kakan ska kallna i formen. Jag brukar ha för bråttom där ibland och då smular den sönder, nu vet jag vad det kanske beror på-ska ha tålamodet nästa gång :) Ha det gott. Kram Lenita

rosenskära sa...

Bakade (ja, jag vet - nu igen!)chokladkakorna med pinje igår - HJÄLP så goda! Hade lite för bråttom att riva av pappret så den sprack lite men då blev det ju lite smulor som raskt åkte in i munnen...
Njöt den på kvällen tillsammans med fruktsallad. Mums - kanonrecept!

Gjorde den på lite mer än halva långpannan för jag vill ha dem lite sega. Hur stor långpanna har du?

Kram/L

Lisbeth sa...

Hej! Till chokladpinjekakorna hade jag en normalstor långpanna senast, men har gjort de i en lite mindre, jättegott det med, de blir lite tjockare och segare! MMM.

Tack för era uppskattade ord!
Så roligt!

Ha en bra söndag!!!

Lisbeth

Lilla huset på prärien sa...

Ahh... en kaka i min smak tror jag. Tycker det är gott med hårda kakor som biscotti eller också en enkel kaka som denna. Det får nog bli en sådan idag tror jag visst *ler*

Har du förresten något bra recept på lavendelskorpor? Och vad använder du då för lavendel?

Kram Jenny

Vardags-mirakel sa...

Ibland är det enkla godast, skulle hälsa från en väninna att recepten på daijmmuffins och citronkaka var ljuvligt gott! Kram Eva.

Lisbeth sa...

Tack för glada kommentarer, de uppskattas!
Lavendelskorpor har jag bakat många i mina dgr.
Använder torkad lavendel som jag köpt i hälsokostaffären.
Finns ett bra recept i Rosendals kakboken. Gott med mörk choklad i också o mandel... Kanske återkommer med recept här också så småningom!
Må gott!
Lisbeth

Anonym sa...

Sockerkaka är verkligen så gott och kanske lite underskattat. Mums!

Anonym sa...

Hej Lisbeth!
Denna helg fick familjen njuta av snurror med vaniljkräm och dajmkross. Riktigt mumsiga! Tack!
Ha en skön vecka!
Kram
Ann