lördag 28 mars 2009

Hallonwienerbröd med vit choklad & mandel

Snabbaste fikabrödet!
Gott också förstås...
Har man bara en förpackning med smördegsplattor i frysen
är det bara att sätta igång!
Tina upp smördegsplattorna och dela 5 st plattor på mitten, till tio bitar.
Lägg på bakpappersklädd plåt.
Snitta efter kanten, ca 1 cm in med vass kniv, på alla bitarnas kanter. Det gör att de reser sig i ugnen.
Pensla med uppvispat ägg.
Blanda ca 2 dl frysta hallon med 1 msk potatismjöl i en skål. Fördela hallonen mitt på bitarna.
Hacka en bit vit choklad tillsammans med en halv liten påse flagad mandel.
Grädda i 225 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Håll koll, de ska få fin färg och bli spröda, inte mörka...
Låt kallna på plåten.
Sikta över florsocker och servera!
Vips,
det tar ca 20 minuter så har du
10 st smaskiga skapelser att bjuda
oväntade gäster på!
Lisbeth

9 kommentarer:

Viveka i Bläckhornet sa...

Det där är farligt frestande när man bestämt sig för att äta kalorisnålt ;)

Kram Viveka

åsa sa...

Ja, de ser verkligen frestande ut! Jag har faktiskt aldrig bakat wienerbröd, kanske är dags att testa!?

Margareta sa...

Snälla förklara hur du menar med att man ska göra snitt med kniven. Ska det va runtomkring där man ska lägga fyllningen?

Carro sa...

Det såg himlarns goda ut !
Muuums med kaffe till.
Hembakat är ju alltid bäst, även om det är "genvägar" :)
Ha en fin fin helg

Lisbeth sa...

Hej,
snitta efter kanterna...som om du gör en ram till fyllningen!
Det är för att kanterna ska resa sig runt om fyllningen.
Lycka till!
Lisbeth

Guldkant På Livet sa...

Detta kanske kunde vara ngt för mej? Så gottd et såg ut, och verkar inte alltför krångligt, tack för det tipset& receptet!

Lördagshälsn fr Norska gränsen..

Kalasgott sa...

Bakade dessa idag och jag säger bara WOW, hur goda och smidiga som helst!! :-)
En 10 poängare!

Lisbeth sa...

Vad kul att det uppskattades!
Tackar!
Må gott!
Lisbeth

Emelie sa...

TACK!!! Jag gjorde dessa idag och jag har aldrig gjort wienerbröd innan, så enkelt, så gott och så uppskattat!
Tack ännu en gång!