måndag 30 mars 2009

Våra bagelsbröd!


Något sega vita matbröd,
såsom Bagels är i konsistensen.
Vi var däremot inte så noga jag & tjejerna att det blev rundlar..
Gott blev det iallafall!
Lös upp 25 gram jäst i 5 dl fingervarmt vatten, tillsätt 1 msk flingsalt, 2 msk vit baksirap och ca 13 dl vetemjöl.
Blanda rätt länge...
Låt jäsa 1 timme i bunken.
Ta upp och forma såsom ni vill, låt jäsa ca 20 minuter ytterligare. Det blir ca 12 bröd av den här satsen.
Koka under tiden upp ca 2 liter vatten med 2 msk strösocker och lägg sedan i 3-4 st bröd. Låt de sjuda i ca 3 minuter, vänd dem någon gång.
Grädda sedan i ca 20 minuter i 225 grader.
Låt kallna under bakduk på galler.
Godast nybakta, men går bra att frysa in.
Gott när smöret smälter hälsar
vi alla 3...
Lisbeth & tjejerna

4 kommentarer:

Vardags-mirakel sa...

Mums fillibabba! Det låter som ett roligt bröd att baka tillsammans med barnen. Kram Eva

L'occitane sa...

Lov meg at du aldri slutter å bake. Jeg er blitt avhengig av oppskriftene dine...familien min også.SMil fra meg til deg og tusen takk!

Margareta sa...

Tack för alla fantastiska recept. Har bakat mer på två veckor än jag gjort nån gång förut. Alla här hemma är supernöjda;)

Lisbeth sa...

Tack vad goa ni är!
Jag bakar på och är så glad över inspirationen jag kan sprida!
Trevlig vår på Er!!!
Lisbeth