torsdag 19 mars 2009

Mandelmarängrulle med lingonmascarpone


En god rulle med maräng, mandel och
med en fyllning av en len mascarponekräm och lingon!

Vispa 3 äggulor och 1 helt ägg pösigt med 2,5 dl strösocker. Tillsätt 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver och 1 dl potatismjöl. Vispa allt.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i långpanna.

Vispa 3 äggvitor marängtjockt, tillsätt 1 dl strösocker och blanda väl.
Bred på marängsmeten över den andra smeten, strö 1 liten påse flisad/flagad mandel över hela.

Grädda i 200 grader ca 10 minuter.

Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Låt kallna.

Vispa ihop 1 burk (250g) mascarpone med 1 msk vaniljsocker och 1,5 dl florsocker.
Bred på krämen på den kalla rulltårtsbotten, strö över ca 2 dl frysta lingon.
Rulla ihop.

Låt ligga kallt en stund.

Sååå gott!!
Syrligt och krämig i söt rulle!

Lisbeth

7 kommentarer:

Kalasgott sa...

Åh vilken smarrig o fräsch rulle! Ska testa den här, absolut!

Leila bakar.... sa...

mumsigt värre! Vem äter allt du bakar??? Jag har svårt att göra mig av med allt jag bakar, jag skulle helst vilja baka varje dag men ingen hinner äta i den takten trots att jag ger bort en massa till höger och vänster. =)

Lisbeth sa...

Hej på er!
Jag äter en del, smakar iallafall. Fikar till kvällsstunden varje dag (nästan) och har stor familj som gärna äter en bit eller två.
Och så har min man en bit till sitt jobb då och då...Kompisar, släkt och alla andra fikaglada.
Och en liten del till frysen för framtida behov!
Det går åt!!!
Baka på.
Soliga hälsningar Lisbeth

Guldkant På Livet sa...

Din blogg dräper mej!!!!

Jag blir så fikasugen att det känns som om jag liksom får feber....

Tack för mail och mail kommer tillbaka min mail och bloggvän! ; )

Vi hörs, å du, skitsnyggt hus: )
Trevlig helg!

Maud Persson sa...

Åååå - stinta lilla, vad jag blir sugen!

solstrålen sa...

Ååå, jösses va gott det låter *dreglar* Hit kommer jag absolut! tillbaka, vilken blogg:) kramis

Familjen Eriksson sa...

Den här rulltårtan blev en favvis på födelsedagskalaset. Inte en smula kvar till dagen efter.

TACK för alla dina recept!!!