måndag 9 mars 2009

Knäckflarn med honungsmascarpone


Godsaker till en dessert med en syrlig fruktsallad kanske
eller bara ett
extra supergott fikabröd...

Smält 150 gram smör i en rymlig kastrull. Tillsätt 2 dl strösocker, 0,5 dl sirap, 0,5 dl vispgrädde, 2 dl havregryn, 2 dl vetemjöl, 0,5 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker.
Blanda ordentligt, låt vila 10 minuter.

Klicka ut ca 20 klickar på två plåtar med bakplåtspapper, då blir de rätt rejäla. Men går bra att göra mindre förstås...
Grädda 5-8 minuter, passa noga. Ugnstemperatur 200 grader.

Låt kallna, de stelnar till lite då...

Blanda 1 burk mascarpone ( italiensk färskost) med 1 tsk vaniljsocker och 3 msk honung.
Vispa med elvisp en stund.

Stryk rikligt med fyllning på ett flarn, lägg på ett till flarn.

Gör de klara precis innan förtäring, annars mjuknar de.

En god fruktsallad hade vi till senast...
Färsk ananas och apelsiner, blandat med lite hackad mynta!

Njut!

Lisbeth


6 kommentarer:

Guldkant På Livet sa...

Du dödar mej med dina kakfrestelser!!! Jag finner inga ord för hur gott detta lät och ser ut.... kanske tur vi inte ses var dag och tur jag är så kass på att baka: ) Mari.

Anonym sa...

Hej, jag håller med föregående, din blogg tar död på en :)
Jag äter viktväktarmat o får bara titta på dessa godsaker :(
har du något nyttigt recept åt mig på rågbröd o hela korn? Måse tydligen va hela korn.....
Mvh Anna

Vardags-mirakel sa...

Ser jättegott ut! Ha det bra, kram Eva.

Gymnasten sa...

Marielle tipsade om din blogg. Fantastiska bakverk och matbröd! Din sida ligger nu bland mina favoriter och jag kollar den dagligen
MVH/Elisabeth på Vikbolandet utanför Norrköping

Lisbeth sa...

Hej anonym! Kolla på rågfrossbröd längre ner... Krossad råg måste väl vara ok???
Lycka till

Tack ni alla snälla bloggare...

Hälsa Marielle, Elisabeth!

Lisbeth

Anonym sa...

Tack,du är en ängel. Du gör så mkt gott. /Anna