måndag 16 mars 2009

Kanelbullar!


Kanelbullar är väl något alla kan uppskatta...
Nybakta med mycket kanel och bakade på smör,
mmm.

Smält 100 gram smör och tillsätt 5 dl mjölk. Låt bli fingervarmt.
Smula 1 pkt jäst i en degbunke, tillsätt 1 dl strösocker, 1 tsk kardemumma, 1 tsk salt och degspadet.
Blanda ner ca 12-13 dl vetemjöl. Gärna lite kletig deg...
Jäs ca 40 minuter.

Baka ut en rektangel. Bred på en fyllning som bestär av 100 gram rumsvarmt smör, 1 dl strösocker och 1-2 msk kanel beroende på vilken kanelstyrka du vill ha...
Vik till en dubbel degplatta.

Snurra knutar eller rulla ihop från långsidan, lägg de på bakplåtspappersklädda plåtar. Det blir ca 25 bullar av den här satsen.

Jäs i ytterligare ca 20 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda i 12 minuter ca i 225 grader.

Godast allra nybakta förstås...
Och annars är det perfekta att ha i frysen naturligtvis!

Lisbeth


11 kommentarer:

Carro sa...

Kanelbullar är ju såå himlarns gott och sprider ju en sådan underbar doft ! Mums med en kopp kaffe, saft eller iskall mjölk .. Ooh, vad sugen jag blev.

Jag brukar baka mina kanelbullar med torrjäst, tycker dom blir mycket bättre då !
Aldrig ätit goare bullar än mina egna , haha :D

Hoppas du får en bra vecka ! :)

Vardags-mirakel sa...

Åh, du kan konsten att göra mig sugen! Bakade ditt recept på Brownieformar idag, de blir alltid så lyckade, kram Eva.

Maud Persson sa...

Bara doften kan göra mig galen!

Du, det här med frysen, det börjar bli dags för det nu med påsk och vårpromenader.
Choklad i termos och bulle!

Kristina / Vackra drömmar och idéer sa...

Mmm, vad gott med kanelbullar! Förresten, hur gör du för att bullarna inte ska bli så torra? Vad är hemligheten?
Kram

Jeanette sa...

Ja, va annat kan man säga än MUMS!!!
Kram för din härliga blogg, jag blir så glad av den!
//Jeanette

Lisbeth sa...

Hej!
Äkta smör, lös deg och mkt fyllning = de godaste bullarna!!!

Må gott & baka på!
Lisbeth

Tack för alla goa kommentarer!

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Här får det bli bullbak till helgen
Kram Lotta

lolla sa...

Oj vad man blev sugen på bullar och mjölk....
du har så många bra recept
lägger dig på favoriter :)
kram lolla

Monica sa...

Va fin blogg du har med så många fina recept! Nu vill jag också baka nåt gott.
Jag vill gärna följa din blogg i fortsättningen!
Kram Monica från Finland

Guldkant På Livet sa...

MMMmmmm de där och iskall mjölk eller en kopp kaffe med mjölk i: ) ja tack!

Tiol sa...

Hej Lisbeth!
Jag måste berätta att jag bjöd en av mina goaste vänner, på dina kanelbullar.Hon sa att det var de godaste bullar hon hade ätit,och självklart så fick hon receptet, och jag berättade om din blogg. Hon har bjudit flera andra besökare på bullarna och alla är överförtjusta, så hon är så lycklig över detta recept.
DU är verkligen så otroligt duktig att få till fantastiskt goda skapelser med ALLA dina recept.
När kommer den berömda bakboken av Lisbeth?
Massor av go`a helgkramar//TINA