En riktigt lyckad & mycket god
kombo blev det här!
Vispa 4 ägg pösigt med 2,5 dl strösocker. Tillsätt 1 tsk vaniljsocker, 1 dl potatismjöl, 2 tsk bakpulver och 2 dl finmalda pekannötter ( eller valnöt, hassel, mandel kanske...)
Blanda väl.
Häll i bakpappersklädd långpanna, grädda i 225 grader ca 12 minuter.
Stjälp upp på sockrat papper och låt kallna.
Gör en smörkräm.
Vispa 100 gram rumsvarmt smör med 4 dl florsocker, 1 äggula och 2 tsk vaniljsocker pösigt.
Bred ut med hjälp av slickepott på botten. Bred ett tunt lager med äppelmos ovanpå, ca 1 dl går åt.
Rulla ihop.
Låt ligga svalt en stund innan servering!
Både sött, syrligt och lent för gommen...Lite krispigt nötigt,
bara gott alltså!!!
Lisbeth
5 kommentarer:
Är det här ett eget recept eller vart har du hittat det? Låter ovanligt...
Det låter helt underbart gott!
kram Lallis
Hej!
Jag har kommit fram till att om jag kombinerar två goda ting så bir det en ny godsak... Mycket av recepten kommer till så, och en del blir egna varianter på andras recept...
Lycka till!
Lisbeth
Du kommer med så härliga recept! Nu ännu en som tycks vara värd att prova! Tack för dina recept! Ha det gott. Kram Lenita
Dina bilder och dina recept är som en BOMB!
Skicka en kommentar