fredag 27 mars 2009

Bärdessert med balsamico & sockerkaka


Här används lite av den i söndags bakade sockerkakan!
Hade sparat en bit i frysen...
Jag har tagit frysta bär, men är ju underbart när det blir säsong för de egna bären...
Till skapelsen blir en god mascarponekräm perfekt!!

Till 4 personer ca..
Dela 1 krt frysta jordgubbar på mitten, lägg i en skål tillsammans med ca 3 dl frysta hallon.
Slå över ca 1 dl hallonbalsamico (balsamvinäger med hallon, Zeta har en smaskig...) och blanda runt.
Skär ca 4 skivor sockerkaka i tärningar och rosta bitarna i ca 150 graders ugn i ca 20 minuter, de ska torka...
Blanda med frukten lätt.
Vispa en förp (250g) mascarpone med 2 msk florsocker och 1 tsk vaniljsocker.
Lägg upp fruktsalladen i portionsskålar och klicka på den goda mascarponen..

Pudra över lite florsocker och servera!
Garnera gärna med lite citronmeliss för mer färg!

Lisbeth

4 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Mums vilken festlig helgkaka!

Solig helg till dig , vi mailas! Mari.

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej och tack för din omtanke inne hos mig!

Ja det är väl inte roligaste tiden för mig nu..men jag tar dag för dag.

Önskar dig en fin helg

Kramar Viveka

La vida blanca sa...

Du har en fantastisk blogg! Det är helt underbara bakverk. Det skulle bli ännu bättre om det fanns etiketter så att man lätt kan gå tillbaka och hitta de bakverk man söker.

La vida blanca sa...

Ibland har man lite för bråttom... Jag ser ju nu att det finns etiketter under själva inläggen. Jag är så van att de ligger i högermarginalen...